Bygg en rastgård till hunden

Oavsett om du bor i staden eller på landet kan det vara problematiskt att rasta hunden när du är på arbetet. En del hundägare har dock tur och kan ta sig hem under lunchrasten och låta hunden komma ut och kissa. De som bor längre hemifrån får tänka utanför boxen och bygga en rastgård till sin pälskling.

En utmärkt lösning på rastningsproblematiken är att låta bygga en rymlig rastgård till hunden med tak över huvudet. För att lyckas med detta kan du antingen låta en byggfirma hjälpa dig eller ta saken i egna händer. Ska du bygga rastgården på egen hand behöver du tillgång till rejäla maskiner. Du hittar bättre begagnade fordon, verktyg och maskiner på auktionssajten blinto.se. Samtliga objekt besiktigas innan de läggs ut på sajten och du behöver skapa ett konto samt identifiera dig med BankID. Du kan med andra ord känna dig trygg när du använder sajten och lägger bud.

Kolla upp regelverken

Jordbruksverket kan du som hundägare hitta all information du behöver om skötseln av din hund. Här hittar du också regler och rekommendationer om att hunden bör rastas minst var sjätte timme. Här hittar du också mått och regelverk kring rastgårdar, boxar och hundkojor.