Fyra sätt att skydda dina djur

Våra husdjur behöver vår hjälp för att klara av att leva som husdjur. De är helt beroende av oss för att få mat och vatten och få sina övriga behov tillfredsställda. Därför är det viktigt att vi ser till att skydda dem på olika sätt. Har du hund kan det exempelvis vara bra att skaffa en regnjacka till den för att den ska klara av längre promenader utomhus och har du katt kan det vara bra att skydda den från att må dåligt av för mycket inälvsmask. Här nedan kommer fler exempel på hur du kan skydda dina små älsklingar.

Regnjacka till hunden – skydda den från nedkylning

Hundar är tåliga djur, men de tål inte hur mycket som helst. Om du är en person som tar långa promenader med din hund i ur och skur, kan det faktiskt vara dåligt för hunden. Om det regnar hela tiden medans ni är ute och det är kyligt i luften så kan den nämligen drabbas av nedkylning. Därför är en regnjacka bra att sätta på hunden oavsett hur stor hunden är och vilken päls den har. Vissa hundraser har dock lättare att klara av regn än andra då deras pälsar fungerar lite som vatten på en gås där ytterpälsen är tjock och fet och håller på så vis den inre pälsen torr. Men det kan alltid vara bra att utrusta hunden med ett extra lager. Köp en regnjacka till din hund genom att klicka här: regnjacka hund och hitta en som passar just din hund.

Avmaska katten – skydda den från inälvsparasiter

Katter som vistas ute drabbas förr eller senare av inälvsmask. Det är ett faktum. Anledningen till det är nämligen att katterna som vistas ute äter möss och gnagare och andra djur och får i sig mask genom dem. Inälvsmask påverkar kattens organ och matsmältning och att regelbundet avmaska en utekatt är därför väldigt viktigt.

Stimulera hunden – skydda den från stress

Skäller hunden på minsta ljud utanför dörren? Det kan bero på understimulans. När hunden inte har någonstans att göra av sin energi så riktar den det åt allt möjligt, såsom grannen som går i trapphuset. Genom att se till att stimulera hunden så får den annat att tänka på och blir därmed lugnare och mer harmonisk. Stimulering sker bäst i första hand genom promenader. Se till att hunden får komma ut och röra på sig ordentligt varje dag. Utöver det kan stimulering också ske genom träning. Försök att träna hunden att göra (eller inte göra) det du vill. Själva träningen blir en form av stimulans samtidigt som du får bättre kontroll över hundens beteende. Om den börjar skälla kan du lättare korrigera den om du har lärt den att lyssna på dig.

Ge katten bättre mat – skydda den från cancer

Katter är i grunden köttätare men trots det är det många som ger sin katt torrfoder på regelbunden basis. Torrfoder innehåller mycket stora mängder spannmål, majs och soja vilket alla är sådant som katter aldrig äter ute i naturen. Den typen av föda leder därför också till cancer och många andra livsstilsrelaterade sjukdomar hos katter. Ge katten bättre föda såsom protein från djur. Då kommer katten leva längre.