Börja arbeta som hundvakt utan att starta företag

Älskar du hundar och vill ha en sysselsättning som ger dig lite extra klirr i kassan? Då skulle det passa dig perfekt att börja arbeta som hundvakt. Problemet är dock att så fort du gör något med vinstdrivande syfte så behöver du skatta för pengarna. Många upplever detta som krångligt och struntar därför i sin vision. Det behöver du inte göra. Idag kan du nämligen fakturera som privatperson utan krångel. Här berättar vi hur.

Tjäna pengar på ditt hundintresse

Idag har många hundar som sällskapsdjur där hemma. Det som kan vara svårt att komma ihåg när man skaffar hund är dock att hundar behöver sällskap under dagarna. Det kan vara lättare sagt än gjort om man samtidigt har ett jobb att sköta. I sådana situationer är det många som vänder sig till hunddagis. Problemet är bara att köerna till hunddagis idag är mycket långa. Det tros vara en effekt av att många skaffade hund under pandemin. När inte hunddagis finns att tillgå väljer man istället att vända sig till privatpersoner. Det är också här som du och din verksamhet kommer in i bilden. Idag finns ett stort behov av hundvakter och människor är dessutom beredda att betala en rejäl slant för att du ska ta hand om deras älskling under dagarna. För att kunna göra det på ett lagligt sätt behöver du dock starta företag, något som kan vara krångligt och ta tid. Då finns det som tur är ett annat sätt att göra det på. Genom att använda dig av Frilans Finans kan du skicka faktura som privatperson på ett enkelt och smidigt sätt. Frilans Finans sköter sedan allt det administrativa åt dig och du slipper krångla med ett eget företag.

Så fungerar det att skicka faktura som privatperson

Låter hela idén om att kunna skicka faktura som privatperson konstig? Det är den inte. När du använder dig av Frilans Finans anställer de dig och betalar ut lön för dina uppdrag. Det fungerar så att du skickar en faktura genom dem. De sköter sedan allt det jobbiga, till exempel skatter och bokföring. Allt du behöver göra är att plocka ut din lön. Visst låter det smidigt?

Tänk på det här innan du börjar arbeta som hundvakt

Det finns dock några saker du bör tänka på innan du börjar arbeta som hundvakt. Du bör till exempel sätta tydliga ramar för vad som ingår i dina arbetsuppgifter och vad som inte gör det. Var inte heller rädd för att ta extra betalt om du skulle behöva göra mer än vad ditt avtal säger. Det är viktigt att se sitt eget värde som egenanställd eftersom kunder ofta vill komma så billigt undan som möjligt. Undersök också att hundarna du tar hand om har bra försäkringar som skyddar dem. Skulle något hända när de är under din vård är det viktigt att någon inte får för sig att kräva dig på dyra veterinärkostnader. Sist men inte minst bör du ha ett brinnande hundintresse och bra hand med hundar. Har du bara det är det bara att sätta igång med din inkomstbringande verksamhet.