Anpassa bilen efter din hund

När du är hundägare och planerar att skaffa ny bil är det inte att bara köpa första bästa bil som du vill ha. Det är av stor vikt att storleken på bilen passar storleken på din hund, och att den hundbur du har får plats.

Buren måste få plats

Äger du en liten hund, som en papillon eller chihuahua, är storleken på bilen inget större bekymmer eftersom de här typerna av ras lätt får plats i en mycket mindre hundbur, som kan placeras och fästas i baksätet. Större hundar kräver däremot en hel del mer, speciellt då de också behöver lite utrymme att röra sig. En hundbur till bilen för de större raserna kräver stora burar, och när du ska köpa bil är detta väldigt viktigt att ta i beaktning. Ett exempel där problem kan uppstå är om bilen tycks stor men har ett sluttande takparti över bakluckan, vilket gör att utrymmet där innanför blir mycket mindre än man först kan tro.

Skaffa rätt utrustning från början

Huvudsaken när det kommer till att skaffa en bil som är anpassad efter din hund, är att hunden ska ha det så bekvämt som möjligt de stunder den färdas i bilen. Buren du använder måste vara anpassad efter din hunds storlek och skaffar du hunden som valp måste du tänka på att den växer och blir större. Det är därför inte bra att skaffa en liten bur att börja med, för att sedan köpa en större vartefter; det kommer bara bli omständligt för dig och kosta mycket pengar. Att skaffa rätt saker från början till din hund kommer underlätta mycket för dig i det långa loppet, så även om det kan kosta lite mer för stunden så kommer du med största chans känna att det är värt det.

En bil din hund kommer älska

När du har allt på plats, och bilen står redo på uppfarten, med buren i bakluckan och mysiga filtar placerade i den, är det dags att låta din älskade hund få följa med på den första turen. Även om den kanske är lite tveksam första gången den ska hoppa in i en ny bil, så kommer osäkerheten snart försvinna, och din hund kommer älska era bilturer förr än du anar. Så när du planerar att skaffa ny bil – glöm inte bort detaljerna som gör att din hund kommer älska den lika mycket som du.