Öppna ett hunddagis

Många hundälskare drömmer om att kunna öppna ett eget hunddagis. På ett hunddagis har man möjlighet att arbeta med hundar varje dag, få frisk luft och lära sig mer om sitt favoritdjur. Det är ett jobb som kräver tidiga morgnar och sena kvällar, men där du kommer att få mycket kärlek tillbaka.

[IMAGE=dyOY3QcfOe48.jpg]

För några år sedan kunde vem som helst öppna ett hunddagis utan att behöva någon utbildning eller kunskap. Det behövdes inte ens ett tillstånd för att få komma igång. Idag ser reglerna annorlunda ut. För att kunna få öppna ett hunddagis behöver du först och främst se till att du lever upp till de krav och villkor som myndigheterna och jordbruksverket har, men du måste också skaffa dig en utbildning. Här nedan har vi samlat lite viktig information för dig som önskar öppna ett hunddagis, men som inte riktigt vet vart du ska börja.

[IMAGE=cIecHZe5fLgu.jpg]

Ha dina papper i ordning

Det finns flera steg som du måste ta innan du börjar marknadsföra dig och erbjuda platser på ditt hunddagis. För det första måste du se till att registrera ditt företag, men du måste också skaffa ett tillstånd för att få bedriva verksamheten. Myndigheterna måste godkänna den lokal som du har valt ut och du måste se till att skaffa dig en gedigen utbildning inom branschen.

Finansiera ditt företag

Alla företag, oavsett bransch, behöver ett bra startkapital att komma igång med. Hos Capcito har du möjlighet att få till smidiga företagslån som gör det enkelt för dig att komma igång med ditt hunddagis. Hur mycket du behöver låna beror på hur stor verksamhet du planerar att ha. Se till att du gör en tydlig affärsplan innan du ansöker, eftersom långivaren eller banken kan komma att efterfråga en sådan för att se att din idé är hållbar.

Välj ett bra område

Inredning och hundar i all ära, men hur är det egentligen med området som du har valt ut? Det är viktigt att det finns tillgång till härlig natur, samtidigt som det ska vara enkelt för kunderna att kunna sköta avlämning så väl som hämtning av sina djur. Titta även på hur det ser ut med andra hunddagis i närheten. Det bästa är om du kan hitta en central plats där kommunikationen är bra och där många hundägare bor.

Erbjud praktikplatser

Nu kanske inte anställningar är något som du behöver fundera över redan innan du ens har startat upp, men inom sinom tid kan det vara en god idé att fundera på om du ska anställa eller inte. Ett bra sätt att komma undan billigt, men samtidigt få hjälp på arbetsplatsen, är att erbjuda praktikplatser till andra hundälskare. Det finns många ungdomar och vuxna som mer än gärna ställer upp för en lägre lön och möjligheten att få umgås med hundar.