Katter

Katter har genom alla tider varit ett mycket populärt sällskapsdjur hos människor. Ofta är det kattens självständighet som lockar, att den inte kräver så mycket. En katt går dessutom att ha både inomhus och utomhus, beroende på hur man bor. Därutöver behöver katten mat, vatten och eventuellt en kattlåda om den vistas mycket inomhus.

En katt är ofta billig att äga då den inte kräver så mycket utrustning och man behöver inte gå kurser med den. De enda löpande kostnaderna är foder och försäkring. En del katter är dessutom väldigt billiga i inköp, om man inte vill ha en raskatt. En vanlig huskatt kan man köpa för bara några hundralappar men vill man däremot ha en raskatt för att kanske bedriva avel eller åka på utställning så går en sådan på flera tusenlappar.

Att katten är billig både att köpa och att underhålla är faktorer som bidrar till att den är så populär, samtidigt som den är lätt att sköta. Många kattägare gillar känslan av att inte binda upp sig och vara låst. Men man får inte glömma att även en katt gillar sällskap och njuter av att få gosa med sin ägare.